stavíme, bouráme, všechno děláme
20.6.2017

Pohádka o svobodě aneb konec demokracie v Čechách

ANO, máme se dobře. A určitě BUDE LÍP. Nejsme ve válce, můžeme cestovat, ekonomika stoupá a můžeme říkat, co chceme. Žijeme tedy v demokracii, zatím. Ale jak dlouho ještě? Zákony poslední doby směřují přímo zpět k totalitě.

Všechny porevoluční vlády měly velké mouchy, jednotlivci kradli, vznikaly kauzy, vlády padaly, ideální to nebylo nikdy. Ale střídala se nám pravice a levice, žili jsme v demokracii. Aktivním a odvážným lidem se zákony spíše pomáhalo a nikdo neměl ani náznakem absolutní moc.
Co se děje nyní? Přichází jedno omezení za druhým, ať už podnikání samotného či svobody obecně:

EET
Ve zkratce: Kradete, zkontrolujeme si Vás, a to pořádně. Ti menší to vzdají a nechají se zaměstnat hned. Nemalá skupina se stává součástí stáda, výborně! A dalším to bude aspoň komplikovat život a třeba to vzdají časem.

Protikuřácký zákon
Ve zkratce: Vyžeňme kuřáky na ulici, ať mohou děti do hospod - ať žije logika. Sice by šlo zákaz ohraničit jídlem, podpořit nekuřácké podniky slevou na daních a kuřáky naopak hnát z ulic, parků a restaurací do pivnic, kaváren a nonstopů. Jenže to má zase háček: Stádo by se nerozšířilo! Takto jich opět pár získáme, protože vesnická knajpa to nemůže přežít (což se definitivně ukáže až na podzim).

Geniální návrh předsedy senátu
Ve zkratce: Zvýšíme odvody OSVČ, ať se nechají zaměstnat. Někdo by řekl, že se pan Štěch zbláznil, média i politologové to považují za „sebevraždu“ a spolustraníci se červenají. Jenže proč? Do tradičně populistické předvolební kampaně ČSSD to sedí jako prdel na hrnec a levicový volič to sakra ocení!

Jako to myslím?
Většině národa vyhovuje, být součástí stáda. Je to tak pohodlné, nic nedělat a čekat na zázrak.
Většině národa vyhovuje nátlak na živnostníka, protože „kdo podniká, má se dobře“. A to se mi nelíbí, já chci taky. Jen ať pěkně maká ve dne v noci a z daní mi zaplatí dovolenou, však má dost.
Většina národa neřeší, jak se budou mít další generace. Já se chci mít dobře, teď!

A tohle všechno politik dobře ví
Ví i to, že stádo je již nyní výrazně větší než zaběhlé aktivní ovečky, takže komu dělat dobře, abych uspěl ve volbách, bez ohledu ne následky?
Všechno to do sebe skvěle zapadá: Stádo bude čím dál větší, jednoduše ovladatelné přes pár velkých firem, které jsou nebo budou naše.

Takže živnostníčci:
Buďte rádi, že vůbec můžete podnikat, taky Vám to můžeme zakázat úplně.
A komu z Vás se to nelíbí, nebude držet hubu a krok, toho prostě zničíme. Kontroly FÚ a dalších úřadů, ovlivnění daného businessu, to všechno můžeme. SORRY JAKO!

AŤ ŽIJE DEMOKRACIE!

P.S.
Těžko říct, jak to dopadne po volbách: Menšinová vláda ANO? Většinová pouze z komunisty? Přidá se KDÚ (samozřejmě že přidá, vždy a ke všem) či vezme Andrej na milost socany? Každopádně směr bude s velkou pravděpodobností stejný: budou přicházet další nařízení, zákazy a omezení svobody. Vláda bude fakticky v rukou jednoho člověka, od kterého naivní třetina národa čeká zázrak a má ho za mučedníka. Však on Vám ukáže…