stavíme, bouráme, všechno děláme
21.9.2012

Metylalkohol důkazem lidské blbosti

Dlouho jsem se k tomu nechtěl vyjadřovat, abych se nikoho nedotkl. Ovšem původní názor se mi čím dál více potvrzuje. Aféra s metylalkoholem nám dává možnost změřit inteligenci národa a zároveň sledovanost médií.

Nalijme se čistého vína: Kdo po týdnu zmiňované aféry vzal do pusy panáka s tvrdým alkoholem a byť jen smočil jazyk, ten se automaticky stává důkazem lidské hlouposti a přízvisko „blbec“ pro něj budiš pochvalou.

Někdo by mohl namítat, že ten ubohý občan nemusel mít informace nebo se mohl napít ještě předtím, než celá aféra vypukla. Jenže reakce na metylalkohol je okamžitá a ke komu by se nedonesla daná zpráva, když ji průměrný občan dostává stereo ze všech médií v nemalé frekvenci ještě teď, o prvních dnech ani nemluvě.

Celá situace by se dala použít jako celosvětové měření lidské blbosti. Byť jde o test vcelku drsný, zajímalo by mě, kolik by zemřelo Rusů, pokud by se něco podobného stalo s vodkou, kolik Chorvatů by dojelo na rakiji a jestli by při otravě whisky vůbec přežil nějaký Američan.

Zůstaňme tedy u našeho oblíbeného českého pivečka či moravského vína, a pokud dostaneme chuť na něco ostřejšího a nedokážeme jí odolat, sáhněme do kapsy pro papírky nebo si pojďme zaběhat a tím chuť eliminovat, to je jistě zdravější varianta.