stavíme, bouráme, všechno děláme
24.5.2012

David Ráth teď není ráth…

…i když v tomto čase na tomto místě, tedy v roce 2012 v České republice, se ještě může stát naprosto cokoliv. David by si ale zasloužil pekáč buchet do vazby jako dárek od národa českého, protože ten je za danou situaci velice ráth.

Snad ještě nikdy se neobjevilo na sociálních sítích tolik vtipů na jedno téma. Máme zde najednou desítky grafiků, stovky kreativců a všichni se náramně bavíme. „Krabice s vínem“ je nejpoužívanějším výrazem na internetu i všemožných médií, Davidův obličej, ač ve směšných pózách, vidí najednou každý ráth a z řečníka, který pár dní zpět aspiroval na uvedení do římského kolosea, je najednou pokorný kocourek bez vystrčených drápků.

Chybí tomu pouze třešnička na dortu. Kdyby se totiž prodávali vstupenky do sněmovny, kde by se David ze všeho velice ráth vymluvil, produkční agentura by vydělala více než na posledním (fiktivním) koncertu Michaela Jacksona a fronty na lístky by byly delší než v Brně na hokej či v Plzni na fotbal.

Znovu si tedy řekněme: Je to muž na správném místě, a to dvojmo. Jednak je toho času za pevnou mříží, a jednak jako správný doktor vyléčil negativní atmosféru v české společnosti. Ač je to stav dočasný, buďme za to všichni ráthi.

A nenechme se mýlit, je docela možné, že se z toho David vyseká tak rychle, že ještě stihne kandidaturu na prezidenta v roce 2013. Sebevědomí na to rozhodně má a při pokřivenosti naší politické scény by se tomu nikdo z nás nemohl divit. Co víc, možná je to řešení pro celou Evropu, najít podobného doktora Davida, který ji alespoň načas myšlenkově odvede od finančních krizí a jiných problémů. Za takové, ač opět pouze chvilkové řešení by měl být ráth každý Evropan.