stavíme, bouráme, všechno děláme
21.9.2016

Česko vs. ČR - ne: Babišsko vs. BR

Podstata myšlenky je dobrá: nechť v zemi vládnou ti, kdož něco dokázali a mají tolik peněz, že nebudou krást. Má to ale jeden háček. Ti lidé, již musí být v „podnikatelském důchodu", musí mít dokončené všechny ambice svého ega...

...a nesmí celý život podnikat na hraně zákona. Jinak máme nakročeno zpět k absolutní monarchii, Berlusconiho Itálii nebo ještě dál.

Obavy jsem cítil, už když ANO vzniklo. O to větší, když se dostalo do vlády. Říkal jsem si: Tenhle Andrej rozhodně nevypadá za zenitem podnikatelského růstu, ten si z naší země udělá další projekt. Když se stal ministrem financí, spadla klec - že zemi fakticky neřídí premiér, ale ministr financí, víme všichni!
Tento navíc přiznal, že vedení svého koncernu a naší země nehodlá nijak rozlišovat.

Uběhly 3 roky a ANO v jakémkoliv politickém průzkumu jasně vede. Proč?
Andrej Babiš je bezesporu osobnost, má pod čepicí a hlavně: přesně ví, co má kdy říct a voličům slíbit.
Neboli geniální pozice:
Pravice kradla, já jsem tu pro obyčejné lidi, socani to často dělají blbě a já jsem úspěšná, silná osobnost, ne jako věci veřejné a jim podobné rychlokvašky.
Na to se mi chytne celá střední třída - uberu zbytku pravice ty, jejichž víra není nezlomná - uberu socanům ty, kterým nestačí premiant Sobotka. A seberu všechny nerozhodnuté, zhnusené politikou obecně, protože jsem něco nového, jsem naděje a horší to nebude.
Nádherný růžový obláček ale: Náš skvělý ministr financí (zřejmě po večerech) za ty 3 roky rozšířil svůj vliv a majetek tak, že se bez něho v této zemi nestane v podstatě nic.

Dokázal neuvěřitelné: Je vrcholným politikem a zásadním lobbistou v jedné osobě.
Nastolil taktiku: já jsem si vydělal a vydělám ještě víc, za to Vy, menší podnikatelé, Vy si polibte.
Já Vám to teď co nejvíc zkomplikuju pod záštitou odhalení švindlů. Tím získám u těch svých další body, a navíc pro ně ušetřím kačky a před volbami jim to rozdám. To nemá kam…

Dokázal neuvěřitelné: Je zároveň největším boháčem a Jánošíkem (a že to na něj sedí), co bohatým bere a chudým dává.
Speciálně EET (u mě: estébácký ekvivalent trapnosti) navíc zkomplikuje podnikání opět jen těm malým. Ti největší, kteří naše peníze významně topí, jsou již s Andrejem dávno dohodnutí nebo si nějakou tu kličku najdou. Takže opět budeme lovit malé rybky a potěr, žraloci si budou dál vesele brázdit oceán a ty malé požírat.
A to „Jánošíkovi“ opět vyhovuje, jen se o tom nesmí moc mluvit, což se zařídí…média vlastním taky...

A přichází pojistka. Jak definitivně ulovím váhající voliče? Jednoduše. Vezmu zlomeček kapitálu a nasypu ho do propagace/gandy). Každý druhý billboard bude náš, ANO – cenový strop volební kampaně zde nemáme, to by bylo, aby to nepomohlo.
Proto mi přišla nedávná mediální přestřelka o oficiálním názvu naší země celkem absurdní. Je totiž otázkou času, kdy se debata změní na: Babišsko vs. Babišova republika – osobně jsem ale pro Babišovřesky, nejlépe to sedí.
Ostatně, díky zmiňované reklamní masáži se cítím být občanem této zvláštní země se zvrhlou politickou kulturou již nyní. Často si vybavuji Bolka Polívku a závěr filmu Dědictví aneb…“A teď si Vás kúpím, všecky!“